Tänään on Suomen 90. itsenäisyyspäivä. Huikeaa. Lehdissä on kovasti kirjoitettu Suomen itsenäisyydestä, telkkarista on tullut juttuja sodassa olleista, unohtamatta tämän päivän Linnan vastaanottoa. Mitäköhän Jenni Dahlman-Räikkönen muuten laittaa päällensä? Tai Tanja Saarela (ent. Karpela)?  Tässä yhteydessä ei sovi jättää myöskään Marja Tiuran ja itse presidentti Halosen pukuvalintaa huomioimatta. Muodista kiinnostuneelle sinkulle on tiedossa jännittävä ilta… ;)

 


Samalla kun koko Suomi juhlii itsenäisyyttään, minä juhlin omaa itsenäisyyttäni. Olen ollut itsenäinen nainen jo pitkän aikaa, ja tänään vietän iltani kotona sohvalla katsoen Linnan juhlia, ja soittelen luottoystävilleni että ”ihan kamala puku, ei toi väri sovi tolle yhtään! Aivan järkky helma!” Saatanpa avata valkoviininkin illan kunniaksi (huomenna on kuitenkin työpäivä, punaviinistä saan päänsärkyä). Nyt voin hyvillä mielin sanoa, että olen mielelläni sinkku tämän päivän. Voin rauhassa nauraa rumille puvuille, kuivaharjoitella miten itse kättelisin presidenttiparia ja vetää pään täyteen viiniä jos siltä tuntuu. Jos puvut ovat tosi rumia, voin turvautua johonkin väkevämpään.

 


Itsenäisen sinkun elämä on helpompaa. Voin sopia itse omat menoni, jättää menemättä jos ei huvita, sulkeutua neljän seinän sisään katsomaan nyyhkyleffaa pyjama päällä ja skipata suihkun, syödä valmisruokaa, tuhlata järjettömän summan laukkuun (jos siis tilillä riittää katetta) eikä kukaan valita tai katso pahalla silmällä. Itsenäisen sinkun profiiliin kuuluu myös ehdottomasti itsenäisyyden kantaminen kunnialla. Jos ei ole miestä, sitä ei tarvitse piilotella tai kulkea silmät maahan tapitettuina. Itse olen huomannut, että mitä kurjempi fiilis itsellä on ja kaipaisi jotakuta pitämään kädestä kiinni, sitä huolellisemmin kannattaa laittautua vielä vähän siistimmän näköiseksi, astella ulos ja kulkea pää pystyssä. Kuulostaa kliseeltä, mutta kokemuksesta voin sanoa että se auttaa. Näin yhden vanhan koulukaverini kerran kaupungissa ja hän näytti hehkuvan. Kysäisin sitten ohimennen että hän taitaa olla rakastunut kun noin hehkuu. Hän vastasi siihen että ”ei, olen menossa juuri parin kaverin kanssa juhlistamaan sitä että olen ollut nyt sinkkuna vuoden.” Kotiin päästyäni mietin että kylläpä ihmiset voivat olla pinnallisia, kunnes tajusin että olin kateellinen hänen uskomattomasta asenteestaan.

 


Aivan loistavaa itsenäisyyspäivää kaikille itsenäisille naisille!